Duivendrecht zwanger van een dorpspartij

Halve waarheden, verdraaien en manipuleren van feiten en het buitensluiten en niet informeren van bewoners bij zeer grootschalige projecten in en nabij Duivendrecht door PvdA, CDA en D66 lijken regelrecht te leiden tot de oprichting van een dorpspartij Duivendrecht.

Begin 2010 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Hét moment om de dorpskern Duivendrecht uit het verdomhoekje van de huidige gemeente-politiek te halen en het dorpje op de kaart te zetten.

Lang, heel lang hebben bezorgde bewoners van Duivendrecht gedacht dat gemeentelijke plannen als omlegging van de Satellietbaan en bouwblokken met halfverdiepte garages in de wijk Zonnehof niet zo'n vaart zouden lopen immers in overgrote meerderheid hadden zij deze plannen keer op keer met goede argumenten afgewezen. Echter de zittende bestuurders van Ouder-Amstel doen het tegenovergestelde en zijn definitief voornemens de wijk Zonnehof binnen enkele jaren in een bouwput te veranderen.

Het oprichten van een echte dorpspartij wordt voorts ingegeven door het opheffen en opgaan van de Dorpsraad Duivendrecht in een nieuwe welzijnsstichting welke gehuisvest is in het 'veilige' Ouder-Amstel. Welke stichting zich wel in woorden maar niet in concrete leefbaarheidsactiviteiten voor Duivendrecht inzet. Trouwens de wijk Zonnehof heeft van de Dorpsraad Duivendrecht in het jonge verleden weinig tot geen aandacht gekregen.

En wat doet Woningstichting Ouder-Amstel om de reeds in gang gezette neergaande leefbaarheid te stoppen? Niets. Helemaal niets. Bestuurders van de woningstichting en leden van de Raad van Toezicht zijn al jaren en ook nu nog van mening dat er in en rond de flats Saturnus, Jupiter, Neptunus en Mercurius niets verontrustends aan de hand is. De woningstichting beperkt zich tot beheer, af en toe een verfje aan de buitenkant, nieuwe tegeltjes, wastafel, thermostaat-mengkraan en vervanging van toiletpotten in de natte ruimtes en liftrenovaties van de appartementsgebouwen. Zelfs een informatie-avond over of een gedegen onderzoek naar de gevolgen van de gemeentelijke plannen in de wijk Zonnehof is teveel gevraagd. Een en ander geeft het vertekende beeld dat de appartementen in de Zonnehof zonder grondige renovatie en aanpak van de flats nog wel 50 jaar meekunnen.
Duivendrecht,
29 november 2008Duivendrecht zwanger van een dorpspartij