Commentaar op recente berichten over medicijnverstrekking

Artsen, specialisten, apothekers en ziektekostenverzekeraars!

Positie van de klant?

'Jeetje' zucht Johan. 'Voor de zoveelste keer een ander merk medicijn om het hart gelijkmatig te laten pompen'. Hij kijkt de apothekersassistente aan en vraagt waarom in plaats van Carvedilol Sandoz nu weer Eucardic. De jonge vrouw zegt dat Johan zich nergens zorgen over hoeft te maken immers de werking van het medicijn is precies hetzelfde alleen de hulpstoffen zijn van een andere samenstelling. 'Zozo, dat heb ik vaker gehoord!' reageert Johan en laat het er verder maar bij zitten. Wel flitst het door zijn hoofd dat de apothekersassistente niet bepaald klantvriendelijk is en dat ze zonder hoor en wederhoor hem een noodzakelijk medicijn van een ander merk aansmeert. Nu maar hopen dat hij van deze hulpstoffen geen uitslag of een andere hinderlijke bijwerking krijgt. Met enige schrik denkt hij aan een lange periode waarin hij constant hoestte. Pas toen de cardioloog besloot een ander merk voor te schrijven verdwenen het kuchen en hoesten. 

Bij de verstrekking van cholesterol medicijnen heeft Johan bij de apotheker nog nimmer problemen gehad maar begin deze maand bespeurt en ervaart hij twijfels tijdens de levering. Bijna thuis, komt hij daar pas achter. Johan realiseert zich namelijk dat hij aan de balie van de apotheek bij het overhandigen van de medicijnen voor drie maanden de voorraad niet goed gecontroleerd heeft. Zijn cholesterolpillen ontbreken. Omdat bij hem familiaire hypercholesterolemie is vastgesteld houdt Johan zich trouw aan de door zijn cardioloog voorgeschreven therapie. Hij maakt rechtsomkeer en weer terug meldt hij de assistente dat zijn voorgeschreven hoeveelheid Crestor niet geleverd is. Ze zegt 'Tja, ik dacht al, er klopt iets niet!' En ze loopt naar het beeldscherm om Johans medische gegevens op te roepen waarna de jonge vrouw heen en weer loopt en Johan mededeelt dat ze hierover contact zal opnemen met zijn huisarts. Morgen kan hij terugkomen! Echter Johan is nu attent en maakt duidelijk dat hij hier geen genoegen mee neemt. De apothekersassistente aarzelt. Dan trekt ze een lade open, pakt Crestor doosjes en overhandigt ze met een zuur gezicht.

Een paar dagen later leest Johan de krant van maandag en ziet op de voorpagina van de Volkskrant 'Apothekers: verzekeraar gaat op stoel arts zitten'. Belletjes beginnen te rinkelen. Niet voor de eerste keer maar wel zo dat Johan in maart 2008, als hij een nieuwe voorraad medicijnen nodig heeft, bij de apotheker problemen verwacht. Hij zal zich hierop voorbereiden, moet voordien toch nog op consult bij de cardioloog en huisarts.

Herman Bergensteen