Strafproces tegen Bouterse wordt volgende maand hervat.
De Volkskrant van vrijdag 13 juni 2008
Inhoudelijke behandeling Decembermoorden kan starten.
Getuigen deze week bepaald.
ANP
PARAMARIBO Het strafproces over de Decembermoorden in Suriname wordt in juli voortgezet. Dat bevestigden advocaten van de verdachten donderdag in Paramaribo. De inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen meer dan twintig verdachten kan beginnen.
Een exacte datum voor de voortzetting van het strafproces is nog niet bepaald. De advocaten zijn uitgenodigd voor afzonderlijke gesprekken met de krijgsraad. Aan hen is het verzoek gedaan binnen een week door te geven welke getuigen zij willen oproepen.
Het rechtscollege wil vaker zittingen gaan houden. Vóór de opschorting van de strafzaak, begin april, kwam de krijgsraad vijf keer bijeen. Het proces begon eind november vorig jaar.
Hoofdverdachte Desi Bouterse is tot dusver niet in de rechtszaal verschenen. Drie van de verdachten zijn ex-ministers die formeel niet door de krijgsraad ter verantwoording kunnen worden geroepen. Zij hebben nog geen dagvaarding ontvangen.
Vijftien politieke tegenstanders van het toenmalige regime van ex-legerleider Desi Bouterse werden op 7 en 8 december 1982 doodgeschoten in het Fort Zeelandia.SurinameHome