Voeding als voorbeeld


Als je een geneesmiddel van dr Vogel koopt staat er in de bijsluiter dat niet wetenschappelijk is aangetoond dat het werkt en dat terwijl Vogel weet dat het werkt ra ra ra?
Sonja bakker weet helemaal niet waarom haar dieet werkt en toch lopen duizenden verdwaasden achter haar aan en worden er tienduizenden boeken van haar verkocht ra ra ra?
Toch wil ik de zogenaamde officiële wetenschap nu uitdagen:
Als U, als officiële wetenschap, kunt aantonen dat er 1 molecuul van wat ik eet in mijn lichaam opgenomen wordt, dan heeft U aan geloofwaardigheid gewonnen.
Waarom lukt dit de officiële wetenschap, waar zelfs de minister achteraan loopt, niet?
Omdat ons lichaam geheel anders functioneert dan men denkt.
Voor ons lichaam is alle voedsel, dat wij tot ons nemen, slechts een voorbeeld.
Een voorbeeld.
En van daaruit is het begrijpelijk, dat als je eenzijdig voedsel tot je neemt bv veel vet, dat het lichaam dan uit eigen beweging vet gaat aanmaken.
En dan zegt de onnozele wetenschap, dat het ligt aan het vet…..
Toch zegt de bijbel ergens dat wat je niet tot je wilt nemen dat je dat dan links moet laten liggen….. er is sprake van een keuze….
Wat wil dat zeggen dat voedsel voor de mens slechts een voorbeeld is?
Dat wil zeggen, dat de mens nav het voedsel, dat hij of zij toe zich neemt zelf de gevonden voeding genereert of opbouwt met behulp van lichaamseigen substantie. Vandaar, dat er ook geen enkel vreemd molecuul is terug te vinden in ons lichaam. Alles wat van buiten komt is vreemd voor het lichaam.
Dat levert natuurlijk een totaal andere kijk op de hele materie.
Een ander aspect aan voeding is de werking.
Als we bv lang gevast hebben en we eten dan een Bossche bol met veel slagroom en lekker vet dan ervaren we na korte tijd, dat we er nog wel een zouden lusten. Ipv dat vet de honger stilt geeft het als beleving juist het omgekeerde een hol gevoel….
Dus de mensen eten niet meer om het vet maar om het gevoel te stillen.
Andere benaderingen andere inzichten.
Dus 1 Vogel in de hand is beter dan 10 in de lucht.


Home